Aflysning af Børnenes Kræmmermarked 2020

I år skulle Børnenes Kræmmermarked for første gang have været afholdt i skolens skolegård, så boderne kunne komme i læ for eventuel regn. Men på grund af de mange COVID-19-forholdsregler og forsamlingsforbuddet på lige nu 200 personer, tør vi ikke regne med, at det kan lade sig gøre i år. Vi vælger derfor ud fra et forsigtighedsprincip allerede nu at aflyse.

Da vi ikke helt kan forudse, hvordan det vil blive med tilstrømning, og hvordan vi kan sikre, at vi ikke bliver mere end 200, og samtidig kan holde afstand, mener vi ikke, at det er forsvarligt at afholde kræmmermarkedet her i 2020. Skulle forsamlingsforbuddet ovenikøbet blive sat ned til færre end 200 mennesker, vil vi alligevel være nødt til at aflyse til den tid. Vi regner med at vende stærkt tilbage næste år med kræmmermarkedet og håber på alles forståelse for vores meget svære beslutning. 


Historie

Børnenes nye Kræmmermarked afholdes af Tranbjerg Tidende og er en årlig begivenhed, som i mange år har samlet omegnens børn (og forældre) til en festdag, hvor børnene stiller boder op og sælger deres aflagte legetøj. En dag mange børn ser frem til og ofte prioriterer frem for andre arrangementer.

Efter at markedet i mange år, har været afholdt ved Tranbjerg Station, flyttede vi, efter aftale med Centerforeningen, til Center Syd – hvilket har været en stor succes. Vi har siden da haft Centerforeningen med i arrangementet, som denne dag tiltrækker ekstra mange handlende til centeret. Flere af butikkerne holder ekstra åbent og nogle har specielle tilbud til kunderne.

Ud over børnenes boder vil Tranbjerg Tidende have et informationstelt, ligesom en del af centerets handlende vil opstille boder af forskellig art.

Et par af områdets spejderforeninger vil være repræsenteret med underholdning også.

I mindre grad vil der blive solgt pølser og drikkevarer.

Selve kræmmermarkedet starter kl. 10.00 og slutter kl. 14.00.