Nye tider for Børnenes Kræmmermarked

Børnenes Kræmmermarked er fremover en del af Tranbjerg Ugen.

Det foregår fremover i skolegården på Tranbjergskolen afdeling Grønløkke – og ikke længere på Kirketorvet.
Du kan stille bod op fra klokken 9, og alle børneboderne er stadig gratis.
Den flotteste stand kåres stadig til sidst.
Hold øje med begivenheden på Tranbjerg Ugens Facebook-side for at få alle detaljer med, også hvordan du kan få dig en voksenstand.
Der er naturligvis stadig gratis entre for alle. 

Historisk tidslinje

1985

Der kan i dag ikke herske nogen tvivl om, at de, som i 1985 tog initiativet til at skabe Tranbjerg Tidende, så rigtigt dengang. Lige så rigtigt så det redaktionsudvalg, der fem år senere tog initiativ til at lave et loppe-/kræmmermarked kun for børn.
Egentlig skulle man synes, at de havde nok at lave med bladet, men alligevel havde de kræfter i overskud til at engagere sig i denne børneaktivitet.


Redaktionens sammensætning var på daværende tidspunkt
Kirsten Gustafsson, Jonna Kessel, Axel Bach, Ulla og Erik Nørby samt Hedvig Høy.

Starter det hele
2002

I 2002 indgik Tidende derfor en aftale med Handelsstandsforeningen i Tranbjerg Hovedgade. Her havde denne hvert år en sommerfest ved stationen, og dér kom rigtig mange mennesker.
Kræmmermarkedet fungerede rigtig godt for børnene, som havde et fint salg.

Fra Skovgården til kirken
2011

12 år blev det til ved stationen, indtil Handelsstandsforeningen i 2011 afholdt den sidste sommerfest. Som undertegnede er blevet fortalt det, så slap kræfterne op for ”Tordenskiolds soldater”, som år efter år lavede et kæmpe arbejde med tilrettelægning og opstilling og telte samt skabte underholdning og aktiviteter. Ærgerligt for Tranbjerg og ærgerligt for børnene, men godt at Tidendes redaktionsmedlemmer så havde mod på at fortsætte kræmmermarkedet.

Tranbjerg Station
2012

Der blev lavet en aftale med Center Syds centerforening om, at børnene fra 2012 godt kunne få lov til at bruge et afgrænset område omkring centret, uden at kræmmermarkedet generede det normalt store lørdagshandelsliv.
Og Tidende gik i gang med en større planlægning med afgrænsning af bodepladser og sikre trafik- og kørselsretninger.

P-pladsen ved Center Syd
2021

Syv år har vi været på P-pladsen. Nu flytter vi igen. Der har igennem årene i det skiftende danske eftersommervejr været lidt af en opgave at bevare optimismen, når regn og blæst gjorde det svært for børnenes pavilloner at bevare jordforbindelsen.
Men vi flytter ikke så langt væk – kun ned i Tranbjergskolens skolegård, hvor vi kan finde læ, og hvor kræmmermarkedet har mulighed for at blive lidt mere intimt. Vi glæder os allerede. Og så kan vi jo sige til lykke til hinanden med kræmmermarkedets 30-års fødselsdag.

Skolegården på Tranbjerg skolen

Vi bruger cookies udelukkende for at optimere din bruger oplevelse.